Εξωτερική Θερμομόνωση

Τι είναι;

Τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης εφαρμόζονται τόσο σε υφιστάμενα όσο και σε νεόδμητα κτίρια. Είναι η κύρια μεθοδολογία μόνωσης κτιρίων στο εξωτερικό που πλέον έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Καρδιά του συστήματος, η διογκωμένη πολυστερίνη εξασφαλίζει τις θερμομονωτικές ιδιότητες του συστήματος για το κτίριο στο οποίο εγκαθίσταται. Με διαφορετικά πάχη και ιδιότητες η πλήρης σειρά προϊόντων της Πανμονωτικής μπορεί να καλύψει με ποιότητα και αποτελεσματικότητα κάθε κατασκευαστική απαίτηση καθώς και κάθε απαίτηση της ισχύουσας νομοθεσίας (ΚΕνΑΚ) περί διαχείρισης ενέργειας κτιρίων.

ekswteriki_thermo_2

Πως εφαρμόζεται;

Η μέθοδος κατασκευής είναι τυποποιημένη, πιστοποιημένη, ασφαλής και δεν δημιουργεί καμία όχληση στο εσωτερικό του κτιρίου. H εταιρεία ΠΑΝΜΟΝΩΤΙΚΗ ΑΒΕΕ, παράγει τα πιστοποιημένα με CE προϊόντα Monopoly® και Monopoly Graphite® και μέσω των καταστημάτων MONOSETO, αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη προμήθεια συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης για το έργο σας, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη λύση λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε έργου ξεχωριστά.

Πλεονεκτήματα!

  • Εξοικονόμηση ενέργειας έως και 50% για θέρμανση και ψύξη του κτιρίου
  • Εξάλειψη των θερμογεφυρών της κατασκευής
  • Θερμική άνεση στο εσωτερικό του κτιρίου
  • Εξάλειψη μούχλας, υγρασίας και μυκήτων στους εσωτερικούς χώρους
  • Προστασία της κατασκευής και των δομικών στοιχείων από περιβαλλοντικές συνθήκες
  • Η εφαρμογή της λύσης της εξωτερικής θερμομόνωσης γίνεται πάντα στη βάση των οδηγιών του προμηθευτή, ο οποίος διαθέτει την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και την πιστοποίηση του συνολικού συστήματος. Τα όσα αναφέρονται παρακάτω αποτελούν γενικές αρχές εφαρμογής.
  • Σε περίπτωση εφαρμογής σε υφιστάμενο κτίριο γίνεται έλεγχος της κατάστασης του επιχρίσματος και επισκευάζονται τυχόν αποσαρθρώσεις και άλλες φθορές.
  • Σε περίπτωση νέας κατασκευής πρέπει να δίνεται έμφαση στην επιπεδότητα της τοιχοποιίας.
ekswteriki_thermo_3

Οδηγός Εφαρμογής

Στάδια τοποθέτησης του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης

1ο στάδιο

Αρχικά τοποθετείται ο οδηγός στήριξης, επικολλούνται οι πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης Monopoly® EPS 80 ή Monopoly Graphite® EPS 80 και στη συνέχεια τοποθετούνται ειδικά βύσματα (κατά περίπτωση) για την ενίσχυση της κατασκευής . Ενδέχεται να απαιτηθεί επάλειψη του παλαιού επιχρίσματος με αστάρι η σε δυσκολότερες περιπτώσεις καθαίρεση των φθαρμένων στοιχείων και αντικατάσταση τους με κατάλληλα υλικά.

2ο στάδιο

Ακολουθεί επάλειψη των πλακών με ειδική κόλλα μέσα στην οποία γίνεται εμποτισμός ειδικού συνθετικού υαλοπλέγματος.

3ο στάδιο

Τέλος τοποθετείται ο τελικός σοβάς ο οποίος διατίθεται και χρωματισμένος σε πολλές αποχρώσεις.